Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η Παρασκευή Μπαφαλούκου είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια και Αισθητικός από το τμήμα Φυσικοθεραπείας και Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, αντίστοιχα, του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Η γνώση και η πολυετής εμπειρία στο χώρο της φυσικοθεραπείας μας επιτρέπει να κατανοούμε τις ανάγκες σας και να προτείνουμε την καλύτερη λύση με σκοπό να απαλύνουμε τον πόνο και να βελτιώνουμε την φυσική σας κατάσταση και ευεξία. Στο χώρο μας θα βρείτε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας: • Κινησιοθεραπεία • Χειρομαλάξεις • Laser • TENS • Υπέρηχοι • Ηλεκτροθεραπεία • Διαθερμίες • Χαλαρωτική Μάλαξη • Παραφινόλουτρα Θα μας βρείτε δίπλα σας σε οποιοδήποτε φυσιοθεραπευτικό σας πρόβλημα…

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

βοτανο-ατμόλουτρα!

Γιατί να μην κάνουμε facial spa στο σπίτι? Ένα βαθύ καθαρισμό προσώπου με ατμόλουτρο και βότανα που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα και θα καθαρίσει τους πόρους. Καθώς ο ατμός θα εισχωρεί στην επιδερμίδα, τα βότανα θα της χαρίσουν τις πολύτιμες ιδιότητές τους και θα έχουν στυπτική δράση. Πάλι θα πάθουμε μια λάμψη!

Τα ατμόλουτρα παρότι καθαρίζουν πολύ καλά το δέρμα, είναι προτιμότερο να μη χρησιμοποιούνται πολύ συχνά καθώς μπορεί να προκαλέσουν χαλάρωση. Μια φορά το μήνα είναι αρκετή. Μετά το ατμόλουτρο, το ξέβγαλμα με κρύο νερό θα συσφίξει τους πόρους και θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος.
Όσοι και όσες έχουν πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα ή υποφέρουν από ακμή ή ροδόχρου ακμή, ηλιακά εγκαύματα ή άλλες δερματικές παθήσεις καλό είναι να απέχουν από αυτό το spa.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε 3-4 κούπες νερό. To αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1/2 κούπα βότανα και τα αφήνουμε 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τη κατσαρόλα σε ένα μέρος όπου θα μπορούμε να καθήσουμε άνετα για 10-12 λεπτά, και με μια πετσέτα μπάνιου σκεπαζόμαστε έτσι ώστε να φτιάξουμε μια "τέντα" (!) που θα καλύπτει το πρόσωπο, τους ώμους και την κατσαρόλα. Αφήνουμε το πρόσωπο σε απόσταση τόση, ωστε να μην υπάρχει αίσθηση καψίματος. Ο ατμός θα πρέπει να είναι καλά ανεκτός. Κλείνουμε τα μάτια και χαλαρώνουμε για 10 λέπτά.

Ποια βότανα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;

για τις λιπαρές επιδερμίδεςαχιλλέα, λεβάντα, μέντα, ματζουράνα

για τις ξηρές επιδερμίδεςάνθη πορτοκαλιάς, απόξηραμένα ροδοπέταλα, σύμφυτο, σαμπούκος

για όλους τους τύπους
καλέντουλα, χαμομήλι, λεβάντα

για τις ρυτίδες
σπόρους μάραθου με 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνιο

Πριν κάνουμε το ατμόλουτρο φροντίζουμε να έχουμε καθαρίσει το πρόσωπο. Τα βότανα που προτείνονται μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε κοκτέιλ :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου