Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η Παρασκευή Μπαφαλούκου είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια και Αισθητικός από το τμήμα Φυσικοθεραπείας και Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, αντίστοιχα, του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Η γνώση και η πολυετής εμπειρία στο χώρο της φυσικοθεραπείας μας επιτρέπει να κατανοούμε τις ανάγκες σας και να προτείνουμε την καλύτερη λύση με σκοπό να απαλύνουμε τον πόνο και να βελτιώνουμε την φυσική σας κατάσταση και ευεξία. Στο χώρο μας θα βρείτε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας: • Κινησιοθεραπεία • Χειρομαλάξεις • Laser • TENS • Υπέρηχοι • Ηλεκτροθεραπεία • Διαθερμίες • Χαλαρωτική Μάλαξη • Παραφινόλουτρα Θα μας βρείτε δίπλα σας σε οποιοδήποτε φυσιοθεραπευτικό σας πρόβλημα…

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

ΟΜΟΡΦΙΑ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΚΟΣΤΟΣ;(Απο Π Μπαφαλουκου)

Πάνω από 10,000 χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά χωρίς να παραβιάζονται οι νόμοι. Πολλά από αυτά όμως δεν είναι τόσο «αθώα».
Aceton – Ακετόνη
Το γνωστό «ασετόν» που χρησιμοποιείται ως διαλύτης για τα βερνίκια νυχιών, συγκαταλέγεται σε λίστες επικίνδυνων ουσιών.
Aluminium Allantoinate, Aluminum Carbonate, Aluminium Chloride – Συνθέσεις αλουμινίου
Ένα πολύ κοινό συστατικό που χρησιμοποιείται σε αποσμητικά και αντι-ιδρωτικά. 
Ammonium Hydroxide CCompounds – Συνθέσεις αμμωνίας
Πολλές συνθέσεις αμμωνίας χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά.
Benzophenone – Βανζοφαινόνη – Benzene, Benzylphenyl, Ketone
Benzyl Acetate – Οξικό Βενζύλιο
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι καρκινογόνος ουσία (καρκίνος του παγκρέατος). Προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια και το αναπνευστικό σύστημα, βήχα και συστημικές αντιδράσεις. Τοξικό.
Benzyl Alcohol - Βενζυλική Αλκοόλη..πετροχημικο που χρησιμοποιειται σε καλλυντικα.
BHT: Butulated Hydroxutoluene – Βουτίλιο Υδροτολονόλιο
  Περιέχεται σε υδατικές κρέμες, ορούς ενυδάτωσης και γενικά στα καλλυντικά σαν αντιοξειδωτικό.
Cocamide DEA – Αμίδια κόκκου υδροξυκίθυλο
Ένα μείγμα από εθανολαμίνες από οξέα καρύδας που χρησιμοποιείται επειδή βγάζει σαπουνόφουσκες και κάνει πιο παχύρρευστα τα καλλυντικά ή σαμπουάν.
Diethanolamine (DEA) – Διαιθανολαμίνη
Συχνά χρησιμοποιείται στα καλλυντικά σαν εξισορροπιστής του pH.
DMDM Hydantoin
Χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των νυχιών, προκαλώντας αλλεργίες, ισχυρούς πόνους και καρκίνο.
EDTA Ethylenedinitrilo - Edetic Arid
Συνθετικό χημικό που χρησιμοποιείται για μαλακτικό νερού και σαν αντιοξειδωτικό.
Fluoride – Φθόριο
Είναι δηλητήριο. Πριν δεκαετίες το φθόριο χρησιμοποιείτο σαν δηλητήριο για τα ποντίκια, αρουραίους.
Formaldehyde – Φορμόλη – Φορμαλδεΰδη
Χρησιμοποιείται σαν συντηρητικό και μικροβιοκτόνο. Ιμιδαζολινική Ουρία..συντηρητικο που χρησιμοποιειται πολυ συχνα
Propyl Alcohol – Propanol
Χημική ουσία από πετρέλαιο. Χρησιμοποιείται σε κρέμες προσώπου.
Magnesium Nitrate – Μαγνισιονατρικό Άλας
Επικίνδυνο εύφλεκτο υλικό –
Mineral Oil – Μεταλλικό Έλαιο
Σε κρέμες χειλιών, ματιών, χεριών, σώματος, υδατικές κρέμες, μέϊκαπ, προϊόντα μαλλιών κλπ. Καλύπτει το δέρμα με ένα λεπτό (σαν μεμβράνη) στρώμα (κυριολεκτικά), εμποδίζοντας την ικανότητά του να αναπνέει, να αποβάλλει τις τοξικές ουσίες, να ενυδατώνεται και να δημιουργεί νέα υγιή κύτταρα.....Τι κανουν τωρα ολα αυτα;....δυσπνοια,,αλλεργια,καρκινο,.βλαβες σε δερμα ,νεφρα,σικωτι,πονοκεφαλο,καταθλιψη,βηχα,ναυτια,διαταραχη πεπτικου,οιδηματα...μπορει να φτασουν ακομα και στο μητρικο γαλα!!!Ας ειμαστε λοιπον προσεκτικοι.στις επιλογες ολων αυτων των προιοντων που μας κατακλυζουν και δε ξερουμε ποιο να πρωτοδιαλεξουμε....Οι γιαγιαδες μας που εβαζαν λιγοτερα, και απο τη μητερα φυση,...μια χαρα δερμα ειχαν...ας θυμηθουμε λοιπον και  την παραδοση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου