Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η Παρασκευή Μπαφαλούκου είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια και Αισθητικός από το τμήμα Φυσικοθεραπείας και Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, αντίστοιχα, του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Η γνώση και η πολυετής εμπειρία στο χώρο της φυσικοθεραπείας μας επιτρέπει να κατανοούμε τις ανάγκες σας και να προτείνουμε την καλύτερη λύση με σκοπό να απαλύνουμε τον πόνο και να βελτιώνουμε την φυσική σας κατάσταση και ευεξία. Στο χώρο μας θα βρείτε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας: • Κινησιοθεραπεία • Χειρομαλάξεις • Laser • TENS • Υπέρηχοι • Ηλεκτροθεραπεία • Διαθερμίες • Χαλαρωτική Μάλαξη • Παραφινόλουτρα Θα μας βρείτε δίπλα σας σε οποιοδήποτε φυσιοθεραπευτικό σας πρόβλημα…

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΜΕΣΗ ΜΟΥ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?


Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας. Εκείνος θα σας συμβουλέψει για τις απαραίτητες εξετάσεις που θα πρέπει να κάνετε και θα σας χορηγήσει την απαραίτητη φαρμακευτική  η φυσικοθεραπευτικη αγωγη.
cervical 300x224 Η Φυσιοθεραπεία και τα οφέλη τηςΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ
Στη προσπάθεια αντιμετώπισης μιας οξείας ενόχλησης που προέρχεται από τη  μέση, θα πρέπει ο οργανισμός να ισορροπήσει ανάμεσα στην απαραίτητη ξεκούραση και στη διατήρηση της ενεργητικότητας του, χωρίς να επιδεινωθούν τα συμπτώματα.
Από τη μια πλευρά, η ξεκούραση είναι απαραίτητη έτσι ώστε να βοηθήσει μια φλεγμονώδη κατάσταση να αποκατασταθεί. Από την άλλη όμως πλευρά, οι αρθρώσεις και οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι ακολουθούν την αρχή της ζωής: Κινούνται για να τρέφονται. Συνήθως, οι βλάβες αυτού του είδους, αποκαθίστανται πιο γρήγορα, εάν, ο ασθενής διατηρήσει κάποια από τη δραστηριότητα του. Με βάση, λοιπόν, τη σοβαρότητα της κατάστασης, είναι πιθανό να χρειαστεί, να μείνετε κάποιες μέρες στο κρεβάτι. Όπως όμως και να έχει το θέμα, η διαχείριση των συμπτωμάτων σας είναι το κλειδί της επιτυχίας.
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ
α) Ξεκουραστείτε. Κάνετε συχνά διαλείμματα και καθίστε σε μια αναπαυτική θέση.
β) Περπατήστε. Θυμηθείτε, ότι η κίνηση τρέφει τη σπονδυλική σας στήλη, και αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Ξεκινήστε, λοιπόν , ένα μικρό περίπατο από 1 έως 10 λεπτά, και ανάλογα με τη συμπεριφορά των συμπτωμάτων, περπατήστε λιγότερο ή περισσότερο.
γ) Πρέπει να τροποποιήσετε, ή , να ελαττώσετε τις δραστηριότητες που επιδεινώνουν τα συμπτώματα σας. Π.Χ. Ο τρόπος που κάθεστε, ο τρόπος που σηκώνετε ένα αντικείμενο, ο τρόπος που οδηγείτε, ο τρόπος που προσπαθείτε να βάλετε το μωρό στο αυτοκίνητο ,ο τροπος που κοιμαστε,..που στρωνετε το κρεββατι και τόσα άλλα.Ασκηθειτε στα ορια του πονου..Ο πονος ειναι ενα καμπανακι που μας λεει
αρκετα στοπ ..ως εκει!!!
 δ)αν ο πονος ειναι εντονος και προσφατος μπορειτε να εφαρμοσετε ψυχρα επιθεματα...αν ειναι χρονιος...θερμα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου