Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η Παρασκευή Μπαφαλούκου είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια και Αισθητικός από το τμήμα Φυσικοθεραπείας και Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, αντίστοιχα, του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Η γνώση και η πολυετής εμπειρία στο χώρο της φυσικοθεραπείας μας επιτρέπει να κατανοούμε τις ανάγκες σας και να προτείνουμε την καλύτερη λύση με σκοπό να απαλύνουμε τον πόνο και να βελτιώνουμε την φυσική σας κατάσταση και ευεξία. Στο χώρο μας θα βρείτε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας: • Κινησιοθεραπεία • Χειρομαλάξεις • Laser • TENS • Υπέρηχοι • Ηλεκτροθεραπεία • Διαθερμίες • Χαλαρωτική Μάλαξη • Παραφινόλουτρα Θα μας βρείτε δίπλα σας σε οποιοδήποτε φυσιοθεραπευτικό σας πρόβλημα…

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΚΡΥΑ ΚΡΕΜΑ,,,Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!(απο Π Μπαφαλουκου)

Ακολουθειστε την αγνη συνταγη του Γαληνου..που το 150 μ.χ.εφτιαξε μια κρεμα για να μην αφυδατωνεται το προσωπο των ταλαιπωρημενων στρατιωτων!!
υλικα

- 1/2 κούπα τσαγιού έλαιο ψυχρής εκθλιψης (αμυγδαλέλαιο, σταφυδέλαιο, jojoba κ.α. αλλά  στην πρωτότυπη εκδοχή της χρησιμοποιείται ελαιόλαδο, που ταιριάζει καλύτερα στις ξηρές επιδεμίδες).
- 2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
- 1/4 κούπα τσαγιού ροδόνερο ή απεσταγμένο νερό ή φυσιολογικό ορό ή κάποιο έγχυμα βοτάνου.
- ¼ κουταλιού του γλυκού βόρακας (borax, τετραβορικό νάτριο= φυσικό προϊόν, βοηθάει την ομογενοποίηση της κρέμας) το βρίσκουμε στο φαρμακείο.
15-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο.Τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι αποστειρωμένα  σε καυτό νερό που θα του έχουμε ρίξει λίγο οινόπνευμα ή ξύδι.

Σε μπεν μαρί  τοποθετούμε δύο σκεύη πυρέξ κατά προτίμηση, στα οποία τοποθετούμε στο ένα τα έλαια με το κερί και στο άλλο το νερό με τον βόρακα. Μόλις λιώσει το κερί και διαλυθεί και ο βόρακας αποσύρουμε τα σκεύη από την φωτιά. Στο μείγμα του λαδιού προσθέτουμε  την υγρή φάση ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ του καφέ. Για να πετύχει η κρέμα τα δύο μείγματα πρέπει να έχουν την ίδια θερμοκρασία (γύρω στους 37 βαθμούς C).  Δεν σταματούμε να ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να πάρουμε μια λευκή κρέμα. Ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια. Τη βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι, βάζουμε ετικέτα με την ημερομηνία παρασκευής.
Διατηρείται εκτός ψυγείου για περίπου 2 μήνες αλλά σε πολύ δροσερό μέρος γιατί δεν έχει συντηρητικά. Για να βοηθήσουμε φυσικά στην καλύτερη συντήρηση της κρέμας προσθέτουμε αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου ή έλαιο από σπόρους γκρέιπ  φρούτ. Η κρέμα που προκύπτει έχει ωραία υφή, αλλά δεν θυμίζει πολύ την υφή μιας κρέμας του εμπορίου γιατί δεν χρησιμοποιούνται χημικοί ομογενοποιητές παρά μόνο κερί μέλισσας. Παρόλα αυτά θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για μια τελείως φυσική και θρεπτική για το δέρμα κρέμα. Έχει  ιδιαίτερα λιπαρή υφή γι αυτό όσες έχουν πιο λιπαρή επιδερμίδα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν σαν κρέμα νύχτας....αφηνωντας την 2-3 ωρες στο προσωπο σας!Η εξατμιση του νερου την κανει πολυ δροσερη..γι αυτο ονομαστηκε ΄''κρυα''!!.Ο Γαληνος ηταν ...γιατρος της αρχαιοτητας απο τους μεγαλυτερους μετα τον Ιπποκρατη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου