Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Η Παρασκευή Μπαφαλούκου είναι πτυχιούχος Φυσικοθεραπεύτρια και Αισθητικός από το τμήμα Φυσικοθεραπείας και Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, αντίστοιχα, του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Η γνώση και η πολυετής εμπειρία στο χώρο της φυσικοθεραπείας μας επιτρέπει να κατανοούμε τις ανάγκες σας και να προτείνουμε την καλύτερη λύση με σκοπό να απαλύνουμε τον πόνο και να βελτιώνουμε την φυσική σας κατάσταση και ευεξία. Στο χώρο μας θα βρείτε ολοκληρωμένες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας: • Κινησιοθεραπεία • Χειρομαλάξεις • Laser • TENS • Υπέρηχοι • Ηλεκτροθεραπεία • Διαθερμίες • Χαλαρωτική Μάλαξη • Παραφινόλουτρα Θα μας βρείτε δίπλα σας σε οποιοδήποτε φυσιοθεραπευτικό σας πρόβλημα…

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ..(Απο.Π.μπαφαλουκου)

...Διαστρεμμα ειναι μια συνδεσμικη βλαβη που προερχεται απο υπερβολικο τεντωμα.Ο συνδεσμος μπορει να παθει ρηξη μερικη η ολικη!Τα συχνοτερα διαστρεμματα συμβαινουν στην περιοχη του αστραγαλου και του γονατος.Πονος και πρηξιμο ακολουθουν τον τραυματισμο....πολλες φορες και μωλωπες λογω ριξης αγγειων.Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΓΟΥ 4...5..φορες την ημερα επι 48 ωρες και για 20 λεπτα εχει πολυ καλα αποτελεσματα στο οιδημα.Επισης αμεσση ανακουφιση( και επιβαλλεται να γινεται και για προστατευτικους λογους )προσφερει η επιδεση με την πιεση που ασκει στη περιοχη.Η αναρροπη θεση του μελους (δηλ σε υψος πανω απο την καρδια..)βοηθα στην απορροφηση του οιδηματος!

Το πρωτο διαστημα αποφευγουμε τη φορτιση της περιοχης..!!Αν τα συμπτωματα δεν υποχωρησουν..απευθυνεστε στο γιατρο..γτ μπορει να χρειαζεται ακινητοποιηση με ναρθηκα,ακτινογραφια κλπ.Η  επανοδος  γινεται σταδιακα με ελεγχομενη ενδυναμωση των μυων της περιοχης.(κινησιοθεραπεια).
Αυτή η ζημια εμφανίζεται συχνά σε δραστηριότητες όπως τρέξιμο , πεζοπορία, και το μπάσκετ!Ενας παραγοντας ευκολοτερης δημιουργιας διαστρεμματος ειναι η ελλειπης προθερμανση πριν την αθληση.Εαν το διαστρεμμα συμβει ξανα στην ιδια περιοχη...τοτε το ονομαζουμε ''καθ εξιν''και αφηνει ασταθεια στην περιοχη,λογω χαλαρωσης των συνδεσμων,με  αποτελεσμα να συμβαινει συχνα.!
Τα περισσότερα διαστρέμματα αστραγάλου χρειάζεται μόνο μια περίοδο προστασίας για να επουλωθούν. Η διαδικασία της επούλωσης διαρκεί περίπου τέσσερις εβδομάδες έως έξι εβδομάδες.

Η χειρουργικη αντιμετωπιση ειναι σπανια και μονο στην υπαρξη ασταθειας που συνεχιζεται για μεγαλο διαστημα!


Οι πιο πανω ασκησεις ειναι ενα δειγμα  ενεργητικων και αυτοβοηθουμενων...δηλ πολυ ευκολα γινονται στο σπιτι.....με τη βοηθεια ελαστικων ταινιων!!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου